Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Initiatieven voor een betere buurt

In de provincie Drenthe zijn er al meer dan zeventig energiecoöperaties en initiatieven actief met duurzame projecten. Onder hen zijn bijna dertig coöperaties. Al deze ideeën komen uit de dorpen en wijken zelf. Niet van bovenaf opgelegd dus, maar van onderop georganiseerd. Op die manier voelt iedereen zich betrokken bij de plannen en blijft baas in zijn buurt.

Steeds meer enthousiaste mensen verenigen zich in lokale duurzame energie-initiatieven. Het aantal coöperaties groeit hard, net als het aantal projecten dat ze realiseren. In bijna alle Drentse gebieden zijn al groepen inwoners actief. 

Binnen de bestaande coöperaties is veel expertise beschikbaar. Als Drentse KEI willen we graag stimuleren dat we van elkaar leren en kennis uitwisselen. Daarnaast staan we initiatiefnemers bij met raad en daad. Zo bouwen we met elkaar aan een duurzame toekomst.

Zelf een coöperatie starten

Wil jij je met buurtgenoten inzetten voor een betere buurt? Misschien is er al een initiatief of coöperatie in jouw buurt om bij aan te sluiten. Zo niet, dan helpen we je graag om een coöperatie op te zetten en jullie plannen tot uitvoering te brengen.