Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Samen met de buurt energie besparen

Besparen is een belangrijke stap in het proces naar een duurzamere wereld, want energie die je niet nodig hebt, hoef je ook niet op te wekken. Wat nou als je dat met elkaar doet? Samen besparen met je buurt. Zo vergroten we onze impact!

Om samen te kunnen besparen, is er eerst bewustwording nodig. Je kunt bijvoorbeeld een warmtecamera gebruiken in je wijk om je buurtgenoten bewust te maken van warmtelekkages. Of een avond organiseren waarin een energiecoach je buurtgenoten bewust maakt van hoe er energie bespaard kan worden. Door middel van het beschikbare foldermateriaal ontstaat het eerste inzicht bij je buurtgenoten.

Is jullie buurt zich al bewust van de mogelijkheden rondom besparing? Dan kun je bijvoorbeeld samen dak-, vloer- en spouwisolatiematerialen inkopen.

Binnen de Drentse KEI is er veel ervaring. Er zijn al vele coöperaties je voorgegaan. Onze inititiatiefbegeleiders ondersteunen je in het proces en leggen alles uit. Hierdoor weet je binnen de kortste keren precies hoe je een project kunt uitvoeren.

Meer informatie over besparen?

Aan de slag? Neem contact op!

De Drentse Kei helpt je met advies bij opstart en uitvoering van duurzame projecten in jouw buurt.

Initiatiefbegeleider
Margreet Schuiling
Initiatiefbegeleider
Erik Postema
Initiatiefbegeleider
Gerard Offringa