Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Een initiatief of coöperatie starten

Een lokaal, duurzaam energie-initiatief starten samen met buurtgenoten, de wijk of misschien wel het dorp of de stad waarin je woont. Het begint bij dromen, maar hoe start je een initiatief en hoe betrek je daar anderen bij?

Door het opzetten van een initiatief of coöperatie draag je bij aan de energietransitie, van onderop georganiseerd. Samen met je buurtgenoten. Op die manier voelt iedereen zich betrokken bij de plannen en blijft baas in zijn buurt. Dat zorgt voor optimale draagkracht. 

In een initiatief of coöperatie werk je samen aan energiebesparing en/of opwekprojecten van lokale groene stroom. Meer lokaal opgewekte stroom betekent ook een minder grote afhankelijkheid van energie van het buitenland. 

Misschien is er al een initiatief of coöperatie in jouw buurt waar je bij aan kunt aansluiten. Zo niet, dan helpen we je graag om er eentje op te zetten en jullie plannen tot uitvoering te brengen. 

Meer weten over de coöperatieve aanpak? Neem dan contact op. Wij gaan graag met je in gesprek. Immers, aanpakken, dat doe je samen.

Aan de slag? Neem contact op!

De Drentse Kei helpt je met advies bij opstart en uitvoering van duurzame projecten in jouw buurt.

Initiatiefbegeleider
Margreet Schuiling
Initiatiefbegeleider
Erik Postema
Initiatiefbegeleider
Gerard Offringa