Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Initiatief

De Groene Wieken

Energiecoöperatie De Groene Wieken staat voor je klaar met adviezen en diensten om energie te besparen. Samen maken we Elim, Hollandscheveld en Nieuwlande duurzaam.

De naam “De Groene Wieken”

De dorpen Elim, Hollandscheveld en Nieuwlande zijn van oudsher verbonden door de wijken (spreek uit: wieken). Via deze wieken werden vroeger de dorpen bevoorraad, werden landbouwproducten verscheept en werd er energie (turf) getransporteerd. De wieken vormden de verbinding tussen de dorpen en zorgden voor warmte in de huizen. De energiecoöperatie wil hiermee doorgaan, maar dan op een groene manier.

Wie wij zijn

De Groene Wieken is een energiecoöperatie. Een coöperatie is een vereniging met leden; de deelnemers. Wij staan als coöperatie ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). We oefenen als coöperatie een bedrijf uit volgens de statuten die bij de KvK zijn vastgelegd.

De Groene Wieken heeft o.a. als doel: Het stimuleren van het gebruik van duurzame, lokaal opgewekte energie in de gemeente Hoogeveen. Dit doen wij onder andere door

  1. Het produceren of doen produceren van duurzame energie in de buurt van de dorpen Hollandscheveld, Elim en Nieuwlande.
  2. Het bedingen van gunstige tarieven voor de levering van stroom, gas en water.
  3. Het meewerken aan de warmtetransitie binnen de gemeente Hoogeveen.

De Groene Wieken

  • Prieswijk 141
  • 7916 RL
  • Elim
Bezoek website