Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Onze organisatie

De Drentse KEI is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Samen met honderden vrijwilligers zorgen wij voor energiebesparing en lokale groene energie.

Elke provincie een koepel

Energie vanOns is in 2014 opgericht door de koepelorganisaties van de drie noordelijke provincies: Us Kooperaarsje, Drentse KEI en Groninger Energie Koepel. Elke koepelcoöperatie is voor een derde deel eigenaar van Energie VanOns. De koepelcoöperaties vertegenwoordigen weer hun eigen leden, de aangesloten lokale coöperaties.

Energieleverancier: Energie VanOns

Energie vanOns is het coöperatieve energiebedrijf dat de lokaal opgewekte groene energie levert aan onze particuliere en zakelijke klanten. Energie VanOns verzorgt hiervoor de administratie en de klantenservice. Daarnaast ontwikkelt en regelt het bedrijf de centrale communicatie, zoals de website, persberichten en sociale media.

Ruim honderd lokale energiecoöperaties

Energie VanOns en de koepelcoöperaties helpen lokale energiecoöperaties bij de oprichting en de verkoop van hun groene energie. Bij Energie VanOns aangesloten coöperaties kunnen hun energie verkopen aan Energie VanOns, hoeven zich in dat geval geen zorgen te maken om de administratieve rompslomp en krijgen bovendien een vast bedrag per klant per jaar. Dat bedrag kunnen ze weer investeren in lokale plannen. De coöperaties zijn eigenaar van Energie VanOns.

Ontwikkelaar: Bronnen VanOns

Bronnen VanOns is een coöperatieve ontwikkelaar die zorgt dat de lokale omgeving (omwonenden en bedrijven) weer zeggenschap krijgen over waar en hoe er duurzame energie wordt opgewekt in zon- of windparken. Dat doen ze door de lokale omgeving mede-eigenaar te maken van deze parken. Op die manier kan de lokale omgeving vanaf dag één meepraten, -denken en -beslissen. Bronnen VanOns bestaat uit een groep mensen die jarenlange ervaring hebben met grotere coöperatieve zon- en windprojecten