TAG 1 Bestuur - Drentse Kei TAG 2

Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Bestuur

Hans Hornstra

Voorzitter — De opwarming van de aarde is nu de grootste bedreigende crisis voor de mensheid. Dit probleem negeren of lijdzaam aan de kant blijven staan past niet bij mij. Daarom ben ik plaatselijk (EC Geeser Stroom), provinciaal (Drentse KEI) en noordelijk actief geworden. Daarnaast ben ik nog energiecoach. Alleen samen met inwoners en organisaties kunnen we het tij nog keren, zodat we geen plan B nodig hebben!

hornstrahr@gmail.com

Dick Bruin

SecretarisAardbevingen in Groningen – IJsberen die hun thuishaven kwijt raken – Plasticsoep in de oceanen – Droogte en wateroverlast op diverse plekken in de wereld – Stijgende zeespiegel– Teruglopende biodiversiteit. Genoeg redenen om actief mee te werken aan een duurzamer wereld. In het bestuur van coöperatie de Drentse KEI zie ik mogelijkheden om dat werk concreet te maken. De coöperatieve vorm biedt optimale ruimte voor democratische besluitvorming. Binnen deze bedrijfsvorm is er veel ruimte om ideële doelstellingen een stevige plek in het beleid te geven. In mijn vrije tijd ben ik actief in de moestuin, wandelaar en bridger. Ik wil de komende jaren meewerken aan de transitie naar een duurzamere wereld.

dick@drentsekei.nl

Luuk Ploeg

Penningmeester — Ik ben sinds 2017 actief in de energiebeweging. Ik ben penningmeester bij de KEI en voormalig bestuurslid van Energiecoöperatie duurzaam Assen. Sinds augustus 2021 ben ik werkzaam bij Energie Samen op de administratie cluster Support. Ik ondersteun de Fondsendesk en specifiek het Ontwikkelfonds, betrokken bij Zon op Nederland formule, Zonsamen.nl en allerhande rapportages voor o.a. Hoomprojecten. Zowel bij de KEI als bij Energie Samen staan veel mooie nieuwe ontwikkelingen voor de komende jaren op stapel.

luuk@drentsekei.nl

Richard Ton

Algemeen lidIk ben Richard Ton, Drent vanaf 2010. Betrokken bij de oprichting van werkgroep Langelo in 2011, coöperatie Noordseveld kort daarna. Samen met Hooghalen actief bij de oprichting van de Drentse KEI in 2014, ook bij de bestuurswisseling. Daarna betrokken bij de oprichting van Energie VanOns met vooral Grunneger Power (toen nog ‘Noordelijk Lokaal Duurzaam’ geheten). Nu nog steeds actief in de coöperatieve wereld, met samenwerking op lokaal, regionaal en nationaal niveau. In 70er jaren werd er al gesproken over de Kleine Aarde (Boxtel) en de aarde wordt steeds verder bedreigd (was dat al voorzien…?) waardoor de zorg voor de aarde en, persoonlijk, voor (klein-)kinderen steeds groter wordt.

richard@drentsekei.nl

Dorinda Hijszeler

Algemeen lidIk werk met hart en ziel aan de verduurzaming van Nederland. Dat doe ik in mijn werk als programmamanager duurzaamheid bij een Friese gemeente. En prive, in mijn eigen huis,
met mijn gezin. Ik ben trots dat ik sinds het voorjaar inwonersinitiatieven tot verduurzaming mag begeleiden vanuit de Drentse Kei. Hands on, er gebeurt veel in Drenthe. Op naar een groene toekomst.

dorindahijszeler@gmail.com

Klaas Blanksma

Algemeen lid — Als bestuurslid van de Drentse KEI vertegenwoordig ik de Drentse energiecoöperaties aan de Drentse energietafel. Hier wordt invulling 
gegeven aan de ambities van de Drentse gemeentes en de provincie om een 
bijdrage te leveren aan de energietransitie. Het KEI-uitgangspunt hierbij is: lokaal geproduceerd, geconsumeerd en geprofiteerd, met strenge eisen voor landschap en natuur. Daarnaast ben ik voorzitter van ReestdalEnergie waar we mooie projecten doen op het gebied van 
groengasproductie en collectieve woningverduurzaming.

klaas@drentsekei.nl