Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 20 juli 2023

Terug van weggeweest: het 1 jaar vast contract van Energie VanOns 

Tarieven voor één jaar lang vastzetten, dat is waar veel klanten in deze onzekere energietijden behoefte aan hebben. Het is weer mogelijk om een dergelijk contract af te sluiten bij Energie VanOns. Met een veilig gevoel de winter door! 

Onder het prijsplafond
Het nieuwe 1 jaar vastcontract van Energie VanOns ligt onder het prijsplafond. Dit plafond, dat is vastgesteld op maximaal 1,45 euro voor gas en maximaal 0,45 euro voor stroom, geldt nog tot eind van dit jaar. Kijk voor de actuele tarieven op onze website https://energie.vanons.org/tarieven/

Boete bij tussentijdse overstap
Het 1 jaar vast contract geeft dus meer zekerheid, maar er zijn ook wat nadelen. Zo ligt de prijs wat hoger dan bij contracten met een kortere prijsvastperiode, zoals variabele contracten waarbij de tarieven per maand wisselen. Bovendien geldt er voor mensen die voor afloop van de contractperiode opzeggen een boetebeding. De hoogte hiervan is voor alle energiebedrijven gelijk en is uitgewerkt door de ACM. Globaal: De opzegvergoeding is het verschil tussen de marktprijs van het contract op het moment van overstappen en de verwachte opbrengst van het contract als je klant was gebleven. Dat dekt de risico’s voor energiebedrijven die niet bij hoppende klanten op duur ingekochte stroom blijven zitten.

Wat voor contract past bij mij?
Steeds meer energiebedrijven bieden weer verschillende soorten energiecontracten aan. Dynamische contracten, variabele contracten of toch weer een vast contract? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer en wil je weten welk contract het beste bij jouw behoeftes past? Kijk dan eens naar dit handige overzicht!