Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 26 mei 2023

Open Energiedag: 16 september

Zaterdag 16 september is het weer Open Energiedag. Doen jullie mee? Als we allemaal tegelijk onze energie-initiatieven openstellen, wordt de kracht van de burgerbeweging goed zichtbaar. En de landelijke actie versterkt je lokale werving.

Meld je snel aan!
Meld je alsjeblieft aan zodra je besloten hebt mee te doen (liefst voor half juni). Dan zet de NVDE jullie alvast op de kaart. Hoe voller, hoe beter. Later kan je aanvullingen doorgeven.
Je meld je aan via daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag, het aanmeldformulier staat onderaan de webpagina. (De Open Energiedag is niet voor individuele woningen: die passen goed bij de duurzame huizenroute.)

Zelf regelen: programma en lokale organisatie
Je geeft zelf de open dag naar eigen inzicht vorm. Heb je al een publieksactie in gedachten? Kijk of die op 16 september kan. Heb je projecten lopen? Geef een rondleiding bij je zonneveld, windpark of warmteproject. Heb je nog geen project? Bedenk een geschikte locatie en een bijbehorende publieksactie.

Voor inspiratie en vrolijke foto’s, zie  #openenergiedag op twitter.

Aandachtspunt: verzamel contactinformatie van bezoekers (inclusief toestemming om contact op te nemen). Altijd handig, bijvoorbeeld voor ledenwerving, nieuwsbrieven of inschrijvingen op participaties. 

Als je je aanmeldt, krijg je van de NVDE een toolkit met beeldmateriaal en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media. De NVDE verzorgt de landelijke publiciteit en vanzelfsprekend maken we allemaal reclame op social media.

Vorig jaar: 60 projecten, 5000 bezoekers, 17 energiecoöperaties
In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven. 17 van onze leden deden mee. Lees meer

Landelijke organisatie
De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne, op initiatief van de NVDE, samen met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Bodemenergie Nederland, Vereniging Warmtepompen en ons.
De Open Energiedag wordt jaarlijks georganiseerd op de derde zaterdag in september, dus noteer ook maar vast 21 september 2024 voor je publieksactie volgend jaar.

Meer informatie:

    NVDE: communicatie@nvde.nl  
    Campagnesite: daarkrijgjeenergievan.nl