TAG 1 Inspiratiebijeenkomst Duurzame dorpen/Energieke dorpshuizen BOKD 28 maart  - Drentse Kei TAG 2

Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 18 maart 2024

Inspiratiebijeenkomst Duurzame dorpen/Energieke dorpshuizen BOKD 28 maart 

De Brede Overleggroep Kleinde Dorpen (BOKD) organiseert op 28 maart a.s. een bijzondere bijeenkomst over duurzaamheid. Vertegenwoordigers van een drietal inspirerende voorbeelden komen aan het woord.

Joris van der Wardt (dorpshuis Ansen)
Klaas Broek (Dorpshuis de Tiphof/Energie Coöperatie Geesbrug)
Gerwin Nauta (Duurzaam Dalen)

Dorpshuis De Bastogne
Dorpshuis De Bastonge is, na de aanschaf van een tweetal lucht-lucht warmtepompen en extra zonnepanelen, het eerste dorpshuis van Drenthe dat van het gas af is en energieneutraal. Joris van de Wardt vertelt in vogelvlucht hoe ze dat hebben gedaan en licht toe welke keuzes ze hebben gemaakt.

Dorpshuis de Tiphof
Dorpshuis de Tiphof had al heel veel geïnvesteerd in zonnepanelen en zonneboilers en wilden een volgende stap zetten. In samenwerking met Energie coöperatie Geesbrug zijn ze nu bezig met de aanschaf van een accupakket. Het dorpshuis en de energiecoöperatie hebben hun krachten gebundeld in een ‘Experience center.’ De visie die ze daarbij hebben is dat energie opslaan de toekomst heeft, en niet alleen energie opwekken. Het experience centre is een leerschool voor henzelf en de inwoners van Geesbrug.

Aardgasvrij Dalen
In 2017 is vanuit de Dorpsvisie Dalen de werkgroep Duurzaamheid ontstaan. Het doel van de werkgroep Duurzaam Dalen (DD) is om te zorgen dat het dorp duurzaam en klimaatbestendig wordt en daarbij wordt gestreefd naar een energieneutraal Dalen in 2040. De werkgroep houdt zich bezig met diverse thema’s en 1 van die projecten, waar Gerwin deze avond op in gaat is het project Aardgasvrij Dalen wat weer deel uitmaakt van het landelijke Programma Aardgasvrije Wijken (PAW).

Er wordt een kleine maaltijd aangeboden met soep en broodjes
Locatie: Dorpshuis de Bastogne in Ansen
Tijd: programma van 17.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur)

Aanmelding graag voor 25 maart in verband met organisatie bijeenkomst.