Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 14 juni 2024

De Energietuin Assen krijgt vorm

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouw van de Energietuin Assen-Zuid. Ook de natuur in het gebied stond niet stil. Maar wat zijn de plannen wanneer het zonneveld er ligt? Hoe gaat het er uit zien en wat is er straks precies te doen in de Energietuin? Met een solarpicknick op zaterdag 8 juni werden omwonenden en betrokkenen bijgepraat.

Ruimte voor natuur

De bezoekers van de solarpicknick zagen met eigen ogen dat de hazen zich in ieder geval niets aantrekken van de aanleg van het zonneveld. Ook aan de sporen bij de wildpassages in de hekken is te zien dat hier al gebruik van wordt gemaakt.

Volgens Remi van Beekum, bedenker van het beplantingsplan van de Energietuin, is dat nog maar het begin. “We geven de natuur zoveel mogelijk ruimte om zich te ontwikkelen de komende 25 jaar. Daar helpen we ook een handje bij, onder meer met de aanleg van inheemse bomen en struiken en het verschralen van de bodem door 1 of 2 keer per jaar te maaien en het maaisel af te voeren. Daardoor krijgen gras- en kruidensoorten meer kans en daarmee ook insecten, vogels, zoog- en roofdieren.”

Hoe snel dat gaat, was te zien aan… Lees het hele artikel op de website van AsserEnergie.