Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 05 juli 2023

Bijeenkomst Coöperatieve ontwikkeling van wind op zee

Wind op zee, kan dat ook coöperatief? Als het aan Energie Samen en Windunie ligt wel. En daarover willen ze graag met hun leden in gesprek. Als Drentse KEI ondersteunen we dit initiatief van harte en communiceren we hier graag over. Energie Samen en de Windunie nodigen hun leden uit voor een bijeenkomst over coöperatieve ontwikkeling van wind op zee op donderdag 13 juli van 15:00u – 17:00u.

Windunie en Energie Samen zijn enige tijd geleden het initiatief Onze Noordzee Stroom (ONS) gestart. Samen werken ze via belangenbehartiging aan aanpassingen in de huidige tenderprocedures en -criteria, zodat burgers en bedrijven, verenigd in een coöperatie, toegang kunnen krijgen tot de ontwikkeling van windparken op zee. Kijk op www.onzenoordzeestroom.nl voor meer informatie. Een aantal van de leden van Windunie en Energie Samen hebben in het initiatief geïnvesteerd en inmiddels wordt de kring van ambassadeurs voor ONS steeds groter. Ambassadeurs zijn organisaties die ONS actief ondersteunen, zij staan ook op de website vermeld.

Graag praten Energie Samen en Windunie jullie bij over het initiatief Onze Noordzee Stroom, over de vorderingen van onze belangenbehartiging op dit onderwerp, en over de mogelijkheid om in samenwerking met andere partijen een bieding te doen voor de eerstvolgende tender: IJmuiden Ver.

Deze informatiebijeenkomst wordt ook georganiseerd omdat er mogelijk, in de toekomst, een investeringsvraag ontstaat en jullie daarvoor goed op de hoogte moeten zijn van de plannen.

Het is een gezamenlijk project van Windunie en Energie Samen, daarom organiseren zij de bijeenkomst voor de leden van beide organisaties. Natuurlijk is het ook een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en uit te wisselen hoe we naar de wereld, de energietransitie én wind op zee kijken.

Als je erbij wilt zijn, meld je dan aan via dit registratieformulier 

De locatie zal in Utrecht of omgeving zijn, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Een paar dagen voor de bijeenkomst ontvang je de laatste informatie.

Heb je vragen in de tussentijd? Dan kun je contact opnemen met Nicole de Roy, Accountmanager Ledenzaken, via nicole.de.roy@windunie.nl of via 030 753 31 00.