Uitnodiging online kennissessie:

Wat komt er juridisch en fiscaal kijken bij een postcoderoosproject ?

De Natuur en Milieufederatie Drenthe en de Drentse KEI nodigen je graag uit voor de online kennissessie over de postcoderoosregeling (SCE- regeling) waarmee inwoners in coöperatief verband zonne-energie kunnen gaan opwekken op grote daken.

De sessie vindt plaats op donderdagavond 30 september 2021
Onderwerp: Wat komt er juridisch en fiscaal kijken bij een postcoderoosproject?
Hoe laat: 19:30 -21:30 uur
Waar: Online (via zoom)

De kennis- en werksessies
In Drenthe zijn veel lokale energie-initiatieven aan de slag gegaan met het opwekken van duurzame energie. Het gaat daarbij om collectieve zonnedaken, grotere zonneweides, kleine EAZ molens en biomassa. Om elkaar te helpen de juiste stappen te nemen en om kennis met elkaar te delen, organiseren de Drentse KEI en de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen kennis- en werksessies. De sessies zijn bedoeld voor lokale energiecoöperaties en werkgroepen op het gebied van energie en duurzaamheid.

Kennissessie 30 september
Bij deze derde kennissessie van dit jaar gaan we met o.a. Gerard Offringa (Drentse Kei) in op de juridische aspecten van een postcoderoosproject. Samen met Timo Reinink van Schooldakrevolutie focussen we op verzekeringen en wat daarbij komt kijken. Norbert Buiter (de Groene Fiscalist) informeert ons over de belastingregels met betrekking tot de SCE-projecten.

Aanmelden
Voor deze kennissessie kun je je aanmelden via deze link: https://lnkd.in/dQbjxy-8

Voor meer informatie kun je terecht bij Christiaan Teule (c.teule@nmfdrenthe.nl) of Margreet Schuiling (margreet@drentsekei.nl)