Tweede kennis- en werksessie

De Energiewerkplaats Drenthe nodigt u graag uit voor de tweede kennis- en werksessie over het opwekken van duurzame energie op lokale schaal.

De sessie
De sessie vindt plaats op woensdagavond 17 april in Nijeveen. Onderwerp: Welke mogelijkheden biedt de Postcoderoos nog? En wat zijn alternatieven?

Hoe laat: 20:00 – 22:00 uur – inloop vanaf 19:30 uur.
Waar: Dorpshuis de Schalle, Nieuweweg 27, 7948 AA Nijeveen.

De kennis- en werksessies In Drenthe zijn veel lokale energie-initiatieven aan de slag gegaan met het opwekken van duurzame energie. Het gaat daarbij om collectieve zonnedaken (met postcoderoos of SDE), grotere zonneweides, kleine EAZ molens en biomassa.

Om elkaar te helpen de juiste stappen te nemen en om kennis met elkaar te delen, organiseren de Drentse KEI en de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen een serie kennis- en werksessies. De sessies zijn bedoeld voor lokale energiecoöperaties en werkgroepen op het gebied van energie en duurzaamheid.

De sessies zijn los van elkaar te volgen en bestaan steeds uit twee delen:

  • Een algemeen informatief gedeelte waarin nieuwe ontwikkelingen door één of meerdere experts of ervaringsdeskundigen bij de kop worden gepakt.
  • Een intervisiedeel waarin de ervaringen en oplossingen tussen lokale initiatieven onderling worden gedeeld.

De sessies vinden eenmaal per maand plaats op wisselende locaties in Drenthe.

Tweede sessie
Bij deze tweede sessie vertellen Richard Ton (Drentse KEI) en Harm Jan Prins (Groninger Energie Koepel) over de postcoderoosregeling. Beide sprekers zitten erg dicht op de ontwikkelingen van de postcoderoosregeling en hebben veel expertise op dit gebied. Er worden ervaringen gedeeld over huidige projecten en er zal een inzicht worden gegeven in het toekomstperspectief van de postcoderoosregeling. Uiteraard gaan we ook in op de aanpak en ondersteuning vanuit de Energiewerkplaats Drenthe, de beschikbare postcoderoosvouchers en communicatietools.

Aanmelden
Voor de tweede kennissessie kunt u zich aanmelden via deze link: Aanmelden

Voor meer informatie kunt u terecht bij Christiaan Teule (c.teule@nmfdrenthe.nl) of Dick Bruin (dick@drentsekei.nl).

Wij zien u graag op 17 april aanstaande in Nijeveen.

Namens de Energiewerkplaats Drenthe,

Dick Bruin – Drentse KEI
Christiaan Teule – Natuur en Milieufederatie Drenthe