OPROEP Klimaatmars Assen 2021

Jullie zijn in Drenthe actief bezig met natuur- en milieuthema’s. Met je groep kom je op voor het belang van natuur en milieu. Bijvoorbeeld met excursies, lezingen en ook met lokale energie (opwekking). Bij jullie inspanning hoort ook een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid van de overheid. Het klimaat wacht niet. Wij en vele anderen vinden dat de regering genoeg heeft getreuzeld.

Op zondag 14 maart 2021 wordt er in 30 steden de Klimaatmars 2021 ‘Groener, eerlijker, sneller’ gehouden, drie dagen voor de 2e Kamerverkiezingen. Doel is om de burgers in Nederland te stimuleren te stemmen op een partij met een goed klimaatbeleid. Initiatiefnemers zijn 12 landelijke organisaties, verenigd in een klimaatcoalitie: Code Rood, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Fridays for Future, Goede Zaak, Greenpeace, Grootouders voor het Klimaat, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en de Woonbond.

Vanwege corona komt er geen grote landelijke manifestatie in de Randstad, maar klimaatmarsen verdeeld over de provincies. Voor Drenthe zal in Assen de Klimaatmars 2021 gehouden worden. Er is in december een klein team begonnen met de organisatie in Assen. De leden zijn vertegenwoordigers vanuit FNV Noord, Milieudefensie, Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. Het team moet veel groter worden.

Wij zijn in Drenthe op zoek naar enthousiaste mensen die zich bij team klimaatmars 2021 Assen willen aansluiten. Bij voldoende animo kunnen eventueel ook andere plaatsen in Drenthe aan bod komen.

Vind jij ook dat het hoog tijd is voor een groener, eerlijker en sneller klimaatbeleid? Dan zijn de 2e Kamerverkiezingen de kans om het verschil te maken. Ben je enthousiast voor actie? Neem dan contact op met een van ons klimaatmarsassen@gmail.com of meld je aan op de landelijke website www.klimaatmars2021.nl.

Met vriendelijke groet,
Namens de coalitie Klimaatmars 2021 Assen
Bouke Oudega
Emelangen1A, Wijster 0593-524781

www.klimaatmars2021.nl
www.grootoudersvoorhetklimaat.nl
bpoudega@outlook.com