Lokale Energie Monitor 2021

Oproep aan alle energiecoöperaties en -stichtingen in Nederland: geef je projecten en plannen door! Met de Lokale Energie Monitor maken we jaarlijks de landelijke impact van de burgerenergiebeweging zichtbaar. Help jij ook weer mee? Vul vóór 27 september deze vragenlijst in.

De Lokale Energie Monitor is de jaarlijkse rapportage en analyse van de ontwikkelingen van de burgerenergie-initiatieven in Nederland. In 2015 verscheen de eerste Lokale Energie Monitor. Sindsdien zijn er een flink aantal energiecoöperaties bijgekomen. Eind 2020 stond de teller op 623 energiecoöperaties.

Jouw hulp nodig voor de LEM 2021
Zonder jouw hulp kunnen we geen Monitor samenstellen. En dat is wel nodig, want de Monitor wordt gebruikt door beleidsmakers in Den Haag, door provincies, RES-regio’s, gemeenten en media.

Hij geeft een onderbouwd beeld van de beweging van onderaf en maakt alle coöperaties zichtbaar. Het NOS en/of RTL-journaal besteedt er ieder jaar aandacht aan, net als de landelijke en regionale dagbladen. Een belangrijke kans dus om van ons te laten horen!

Wil je aan ons doorgeven welke projecten je in 2021 bent gestart en welke projecten je in de pijplijn hebt? Met jouw hulp krijgen we onze informatie compleet. We hopen op je bijdrage!

Doe mee!
Bijdragen is gemakkelijk. Vul de online vragenlijst in vóór 27 september.

Naar de vragenlijst!

Tips bij het invullen: Kom je er halverwege achter dat je nog wat informatie moet opvragen voordat je de vragenlijst kunt voltooien? Geen probleem. Je kunt hem tussendoor wegklikken terwijl de door jou ingevulde informatie bewaard blijft. Je kunt later opnieuw naar de vragenlijst gaan en hem verder invullen en versturen. Let op: dit moet wel vanaf dezelfde computer en vanuit dezelfde browser. Let op: je kunt maar één inzending per computer doen. Vul je de vragenlijst namens meerdere coöperaties in? Gebruik dan dit Worddocument. Mail Hier Opgewekt de ingevulde bestanden toe via info@hieropgewekt.nl.
 
Heb je problemen met de online vragenlijst? Dan kun je dit Wordbestand invullen. Sla het bestand op en stuur het ons toe via e-mail: info@hieropgewekt.nl.