Klimaatalarm 2021

Beste lezer,

Ons klimaat verkeert in een crisis.
Hoewel Corona recent onze samenleving drastisch heeft veranderd, is de klimaatcrisis de grootste bedreiging van onze tijd. Wij merken de eerste gevolgen al: droogte, wateroverlast, verminderde biodiversiteit en hittegolven. Voor de generaties na ons zullen de gevolgen groter zijn. 

Op 14 maart om 15:00 uur wordt door heel Nederland de Noodklok voor het klimaat geluid.
Dit om kiezers te stimuleren op 17 maart te stemmen voor een groener, eerlijker en sneller klimaatbeleid (zie klimaatalarm2021.nl).
We willen met zoveel mogelijk mensen één geluid laten horen. Het signaal dat het tijd is voor veranderingen en een structurele aanpak van de klimaatproblemen.

De eerste bijlage geeft weer hoe je mee kunt doen aan onze Drentse klimaatalarm-activiteiten. Als tweede bijlage vind je een poster die je zelf kunt afdrukken.

Doe je ook mee?
Als je wilt deelnemen aan het Klimaatalarm Drenthe is het belangrijk dat je je op twee plekken opgeeft. Door je op te geven via klimaatalarmdrenthe@gmail.com raak je betrokken bij de Drentse activiteiten.

Door je op te geven op de landelijke website klimaatalarm2021.nl ga je deel uitmaken van de gebundelde alarmkracht in de bijna veertig steden in Nederland en kun je volgen wat er landelijk gebeurt. Hoe meer aanmeldingen, hoe harder het alarm klinkt, hoe verder we doordringen.

Een ander klimaatbeleid komt er niet zomaar. Je stem is van levensbelang. Stem je op 17 maart ook op een politicus die een koeler klimaat een warm hart toedraagt? En sla je op 14 maart ook alarm voor het klimaat?

Samen zorgen wij dat iedereen kiest voor een koeler klimaat!
Bij voorbaat hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,

Organisatieteam Klimaatalarm Drenthe,
Email: klimaatalarmdrenthe@gmail.com.

Downloads
Poster
Activiteiten Drenthe