Kennissessie deelmobiliteit

De Natuur en Milieufederatie Drenthe en de Drentse KEI organiseren een online kennissessie over de mogelijkheden van deelmobiliteit. De sessie vindt plaats op dinsdag 19 april aanstaande.

Onderwerp:       Deelmobiliteit

Wanneer:          Dinsdag 19 april

Hoe laat:           19:30 -21:30 uur

Waar:                Online (via zoom). 

Deelscooters, deelfietsen, deelauto’s: je ziet ze ook in Drenthe verschijnen. Het zijn allemaal vormen van deelmobiliteit die toegang geven tot vervoermiddelen zonder dat je ze zelf hoeft te bezitten. Deelmobiliteit zorgt voor minder autokilometers, afname van autobezit en daardoor minder benodigde parkeerruimte en minder CO2-uitstoot.

In de randstad is deelmobiliteit nog veel populairder dan hier. Op het Drentse platteland past in veel gevallen een tweede of zelfs derde auto gewoon nog op de oprit en parkeren bij de winkel is meestal gratis.

Toch zou het ook hier een goed idee zijn om auto’s te delen, de tweede en derde auto de deur uit te doen en over te stappen op een elektrische deelauto of -scooter. Goed voor het milieu, de portemonnee en onze onafhankelijkheid ten opzichte van het buitenland.

Hoe kunnen energie-initiatieven deelmobiliteit stimuleren? Hoe werkt het en welke tips en trics zijn er te delen? Op deze vragen gaan we in tijdens de kennissessie Deelmobiliteit van het Steunpunt lokale energie-initiatieven op dinsdag 19 april, samen met Roeland Hogt van Noorderpoort Automotive en Logistiek.
Ook bekijken we twee deelautoconcepten samen met  Harm Nienhuis van EasyDriving en Wessel Onnes van Mobiliteit VanOns. Uiteraard is er weer voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden

De bij het Steunpunt bekende energie-initiatieven en coöperaties hebben een uitnodiging via de mail ontvangen met een aanmeldingslink. Ben je betrokken bij een energie-initiatief en zou je deze kennissessie graag willen bijwonen, maar heb je geen uitnodiging gezien? Laat het ons weten door een mail te sturen met vermelding van je naam en het initiatief waar je bij betrokken bent.

Vlak voor de avond zelf ontvang je dan een zoomlink naar de bijeenkomst.

Wij zien jullie graag op dinsdag 19 april.

Voor meer informatie kun je terecht bij Christiaan Teule (c.teule@nmfdrenthe.nl) of Margreet Schuiling (margreet@drentsekei.nl)

Margreet Schuiling                  Christiaan Teule

Drentse KEI                             Natuur en Milieufederatie Drenthe

.