Drentse Energiecoach

De Drentse Energiecoach is een niet commerciële, niet-gecertificeerde, lokale Energiecoach die op vrijwillige basis een verkennende energiescan geeft aan Drentse huishoudens.

De Drentse Energiecoaches worden opgeleid en ingezet om persoonlijke voorlichting en informatie te geven aan huishoudens over hun energierekening en bespaarmogelijkheden via eenvoudige (gedrags-)maatregelen. Daarnaast geven de energiecoaches informatie over de huidige kwaliteit van de constructies (isolatie) en de installaties in huis. Tevens wordt gekeken of de mogelijkheid bestaat om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie.

De Energiecoach gaat met een heldere checklist op pad om bewoners voor te lichten over hun energieverbruik. Met de uitgebreide checklist, de energierekening en de woninggegevens gaat de Energiecoach de woning door met de bewoner. De coach geeft besparingstips over wat de bewoner kan doen om zijn/haar energieverbruik te verlagen door zijn/haar gedrag aan te passen, de woning wel of niet (extra) te isoleren en de installatie wel of niet te verbeteren.

Het programma
De opleiding bestaat uit vijf dagdelen, vijf weken achter elkaar op maandagavonden van 19.00 tot 22.00 uur.
In 2019 wordt de opleiding vier keer aangeboden. Er is per cursus plaats voor 10 deelnemers. De locatie van de cursus is het Provinciehuis, Westerbrink 1 in Assen.
De data van de cursus zijn:

  • 1e cursus: VOL
  • 2e cursus: 20, 27 mei, 3, 12 en 17 juni
  • 3e cursus: 2, 9, 16, 23 en 30 september
  • 4e cursus: 4, 11, 18, 25 november en 2 december

Let op: i.v.m. feestdagen zijn 2 cursusdata op een woensdagavond

Voor meer informatie en aanmelden klik hier