De Broekstreek in het nieuws

Bij Energie VanOns vloeit de winst terug naar de regio. Daar zijn we trots op en we vertellen het dan ook graag. Maar wat houdt dat terugvloeien van die winst nou concreet in? Energiecoöperatie De Broekstreek in Midden-Drenthe laat zien hoeveel verschil je kunt maken met deze ‘teruggevloeide winst’. Christine Prins, secretaris: “We hebben vanaf het begin duidelijk stelling genomen: de wederverkopersvergoeding is de basis van de coöperatie.”

Wederverkopersvergoeding?
Zeg dat woord maar eens drie keer achter elkaar en dan heel snel. Maar achter deze tongbreker schuilt een mooi systeem. Voor elke klant die via een energiecoöperatie energie afneemt van Energie VanOns, ontvangt deze energiecoöperatie jaarlijks een vergoeding. Een kickback fee. Een bedankje. Een stuk van de winst. Dit bedrag wordt elk jaar opnieuw bepaald, maar was de afgelopen jaren altijd 75 euro per huishouden dat zowel gas als stroom afneemt. Christine: “Lokaal en groen is natuurlijk ook fijn, maar juist de wederverkopersvergoeding is zo mooi aan dit systeem. Dit geld lokaal inzetten, dat vinden we mooi.”

Volledig artikel


Een eigen initiatief opstarten?

Zelf een energiecoöperatie starten?
Actief aan de slag met de lokale opwekking van groene energie in Drenthe? Zoek dan aansluiting bij een energiecoöperatie bij jou in de buurt of begin zelf een energiecoöperatie en neem contact op.