Boer & Buurt Biogas

samen van het gas af

Beste leden van de KEI,

Wij hebben een zeer interessant aanbod voor dorpen die zelf groen gas willen gaan produceren in samenwerking met veehouders uit de buurt.

Ignas de Grefte van Energy United en de KEI hebben de bijgaande flyer met onze propositie opgesteld.

Ignas heeft ervaring met deze wijze van groen gas produceren opgedaan in zijn tijd bij Campina en heeft een Business Case ontwikkeld die aantrekkelijke kansen biedt voor zowel de lokale energiecoöperatie als voor de betrokken boeren.

Bovendien geeft het een flinke reductie van CO2 en biedt het extra kansen voor zonnepanelen op boerendaken om de benodigde stroom ook groen te produceren.

Energie VanOns heeft grote belangstelling om groen gas te gaan aanbieden aan onze klanten en wil dit aanbod graag faciliteren.

Wij zijn op zoek naar dorpen met een Ec en veeboeren die samen met ons tot een (proef)project willen komen. Lees de flyer om de benodigde omvang voor een project te kennen.

Heb je belangstelling als Ec om mee te doen en zijn er in je omgeving boeren te vinden die dit ook een mooie kans vinden om te verduurzamen, meld je dan aan bij mij!

Op de ALV van 13 november zullen we dit aanbod als agendapunt behandelen en zal Ignas aanwezig zijn om een toelichting te geven en jullie vragen te beantwoorden.

Fijne dag en vriendelijke groet,

Tom Verloop

191008-FlyerGroenGas-EnergyUnited-ALV-DrentseKei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *