Bijeenkomst 22 september:
Samen Werken aan Energietransitie in Tynaarlo

De gemeente Tynaarlo wil graag zo goed mogelijk samenwerken met lokale initiatieven en zoveel mogelijk bewoners betrekken. Maar: hoe kan een gemeente initiatieven zo goed mogelijk faciliteren? Met deze vraag als startpunt organiseert de gemeente Tynaarlo in samenwerking met het Steunpunt lokale energie-initiatieven op 22 september de bijeenkomst “Samen werken aan de energietransitie”.

Ook in de gemeente Tynaarlo zijn steeds meer mensen die hun mouwen opstropen en in hun buurt of dorp initiatieven zijn gestartop het gebied van energietransitie. Een aantal andere inwoners overwegen om samen meer met dit onderwerp te gaan doen in hun dorp of buurt.

Het werk van inwonersinitiatieven is voor de gemeente van groot belang, omdat het bewoners lokaal betrekt bij en enthousiasmeert voor de grote uitdaging die voor ons ligt. Het belangrijkste doel is het verminderen van de uitstoot van CO2. Tynaarlo wil in 2050 onder andere zoveel mogelijk van het aardgas af zijn en energieneutraal wonen. Zie ook warmtetransitie.

Voor de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van bestaande en startende energie-initiatieven in Tynaarlo uitgenodigd. We spreken die avond over vragen als: Wie kan het beste welke rol pakken? Hoe stemmen we onze inzet zo goed mogelijk op elkaar af? Hoe kunnen we lokale initiatieven versterken? Wat kunnen we doen om meer mensen aan te moedigen een lokaal initiatief op te starten of zich aan te sluiten?

De uitkomsten van deze avond nemen we mee naar andere Drentse gemeenten waar we ook dergelijke bijeenkomsten gaan organiseren vanuit het Steunpunt, waarin de Drentse KEI samenwerkt met de natuur en Milieufederatie Drenthe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.