Windboeren liegen ..

Actiegroep Platform Storm heeft duizenden pamfletten verspreid met ‘de waarheid achter de gifgroene leugens van de windboeren’.

Enkele duizenden huishoudens en alle windboeren in de regio tussen Drouwenermond en Valthermond troffen zaterdag een envelop in hun brievenbus. Een twintig pagina’s tellend pamflet tegen de plannen voor windmolens in het Mondengebied.

Stelselmatige misleiding
,,Als je op groen inzet, wordt het gifgroen als je burgers stelselmatig misleidt en benadeelt op de meest primaire zaken als leefkwaliteit, levenslust, gezondheid en welvaart”, verklaart voorganger Jan Nieboer van de actiegroep. De basis voor deze publieksactie vormt een infographic van windboeren. Die hebben ze na de behandeling van de rechtszaak door de Raad van State in september onder bewoners verspreid. Volgens Platform Storm hangt die van de halve waarheden en leugens aan elkaar. Met rood legt Platform Storm op de graphic van de windboeren puntsgewijs uit waarom het vindt dat de boeren de inwoners een rad voor ogen proberen te draaien.

lees verder

aanmelden nieuwsbrief

Bron: DvhN 28-01-2018 Jaap van Brummelen