Meedoen

als particulier:
U kunt lid worden van een van de plaatselijke energie initiatieven om mee te beslissen
U kunt zich als afnemer melden bij NLD energie en daarmee bijdragen aan de gemeenschappelijke winst.

als coöperatie:
Van aspirant lid tot wederverkoper in drie stappen

Coöperaties kunnen zich aansluiten bij de duurzame energie gemeenschap. Als wederverkoper van NLD energie heeft een coöperatie recht op een ‘sales vergoeding’ en een deel van de winst. Om wederverkoper van NLD enegie te kunnen worden moet de coöperatie lid zijn van de Drentse KEI (of  van een van de andere twee koepels).

Stap 1)  Aspirant lid worden van de Drentse KEI

Lokale initiatieven in Drenthe zijn, ook als ze nog geen coöperatie hebben opgericht, welkom als aspirant lid. Aspirant leden hebben toegang tot de ledenvergaderingen en kunnen gebruik maken van diensten en adviezen van de Drentse KEI.

Stap 2)  Coöperatie oprichten en lid worden van de Drentse KEI

Onze leden hebben de coöperatie als rechtsvorm. Dat staat in onze statuten en het is nodig want zo kunnen wij de door Noordelijk Lokaal Duurzaam energie gemaakte winsten doorzetten. Een coöperatie oprichten is niet moeilijk maar toch iets dat je niet zo maar even doet. Het is immers een bedrijf met de bijbehorende rechten en plichten. De Drentse KEI kan adviseren, informeren en voorbeeldstatuten verstrekken. Nieuwe leden melden zich bij het bestuur van de Drentse KEI dat in eerste instantie de toelating beslist.

Stap 3)  Wederverkoper worden van NLD energie

De regie voeren over de verduurzaming van de leefomgeving  vergt, behalve veel inzet, ook de nodige financiele middelen. Onze leden worden gesteund met de winst van NLD energie zodat zij autonoom over middelen beschikken om hun doelstelling te verwezenlijken.

Hoe dat werkt? Energie initiatieven die lid zijn van de Drentse KEI kunnen wederverkoper worden van NLD energie. Wederverkopers brengen klanten aan bij NLD. Coöperaties  die optreden als wederverkoper ontvangen een marketingvergoeding. Dat is een vast jaarlijks bedrag per klant. Ook de winst die NLD energie maakt komt ten goede aan de wederverkopende coöperaties die dit geld dienen te gebruiken voor duurzame investeringen in hun omgeving.

Coöperaties die lid zijn van de Drentse KEI en wederverkoper willen worden sluiten een overeenkomst af met NLD energie. De Drentse KEI reikt u graag de benodigde documenten en informatie aan.