Lokale Energie Monitor

Beste energiecoöperatie,   
 
Het is voor het 5e jaar op rij tijd voor de Lokale Energie Monitor (LEM). De Monitor is een jaarlijkse rapportage en analyse van de ontwikkelingen van de burgerenergie-initiatieven in Nederland. In 2015 verscheen de eerste Lokale Energie Monitor. Sindsdien zijn er een flink aantal energiecoöperaties bijgekomen. Eind 2018 stond de teller op 484 energiecoöperaties.

Jouw hulp nodig voor de LEM 2019
Zonder jouw hulp kunnen we geen Monitor samenstellen. En dat is wel nodig, want de Monitor wordt gebruikt door beleidsmakers in Den Haag, door provincies, gemeenten en media. Het geeft een onderbouwd beeld van de beweging van onderaf en maakt alle coöperaties zichtbaar. Het NOS en/of RTL-journaal besteedt er ieder jaar aandacht aan, net als de landelijke en regionale dagbladen. Een belangrijke kans dus om van ons te laten horen!

Zou je aan ons kunnen doorgeven welke projecten je in 2019 bent gestart en welke projecten je in de pijplijn hebt? Met jouw hulp krijgen we onze informatie compleet. We hopen op je bijdrage!

Doe mee!
Bijdragen is gemakkelijk. Download hier de vragenlijst, vul die in, sla het bestand op en stuur het ons toe via e-mail: info@hieropgewekt.nl. Dit kan tot 22 september.

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!
Met vriendelijke groeten,

Anne Marieke Schwencke (onderzoeker)
Siward Zomer (Energie Samen)
Katrien Prins (HIER opgewekt)

We werken nauw samen met de regiopartners, zij zullen je ook voor deze Monitor benaderen:

Richard Ton (Drenthe)
Jornt Elzenga (Friesland)
Hanna de Vries, Harm Jan Prins (Groningen)
(namen van de overige partners niet vermeld)