Klimaatakkoord

Het klimaat eist aandacht: ‘GroenLinks moet meeregeren’ (bron: Nieuwsuur)

2016 was het warmste jaar ooit en deze trend lijkt ook in 2017 door te zetten. Een van de redenen waarom het komende kabinet zo snel mogelijk duidelijk moet maken hoe Nederland duurzamer gaat worden. En dus moet GroenLinks meedoen, vindt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, een organisatie die pleit voor meer duurzaamheid. “Ik vind dat GroenLinks niet aan de zijlijn moet gaan staan, maar moet meeregeren.”

Formatieverkenner Schippers heeft vandaag uitgebreid gesproken met de leiders van VVD, CDA D66 en GroenLinks. Een combinatie die een meerderheid zou opleveren van Schippers lijkt eerst te willen kijken of met deze vier partijen een coalitie kan worden gevormd.

Kansen
De combinatie VVD en GroenLinks lijkt op het eerste gezicht geen waarschijnlijke. Op onderwerpen als inkomensnivellering en immigratie bestaan grote verschillen van inzicht.

Toch ziet oud-fractievoorzitter van de VVD Ed Nijpels, tegenwoordig voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, wel degelijk kansen. Sterker: Nijpels denkt dat GroenLinks prima in het kabinet past.

 

(bron: Nieuwsuur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *