Ga je mee?

Ga je mee? Warme Truien gaan on Tour
Supportersbijeenkomst Natuur en Milieufederatie Drenthe
Datum: vrijdag 2 februari 2018
Tijden: 12.00 – 18.00 uur
Vertrek en aankomst bij de Hertenkamp 6 in Assen.
Voor lunch wordt gezorgd (vegetarisch en zo lokaal mogelijk).

Beste supporter,
Speciaal voor jou organiseren we ook dit jaar weer een inspirerende dag. Op 2 februari gaan we op pad door Drenthe en bezoeken we de leukste locaties uit ons werk van het afgelopen jaar. We gaan lekker vegetarisch eten, zwammen, boeren en borrelen vanuit de bus. Kortom: gelegenheid om lekker achterover te zitten en je op een ontspannen manier te laten bijpraten over onze inspanningen voor een natuur- en milieubewust Drenthe.

  1. N.I.C.E. in de bus: er gebeurt veel op het gebied van Circulair Drenthe. Zo werd onder andere het Noordelijk Innovatielab Cirulaire Economie opgezet, een lab waar studenten aan de slag kunnen met circulaire vraagstukken. Tijdens de busrit vertelt Alex van Oost wat circulair ondernemen inhoudt en meer over N.I.C.E.
  2. Zwammen kweken op koffiedik, WesterZwam in Wapserveen. Tijdens de vele bijeenkomsten over Voedzaam Drenthe kwamen we ze tegen: Eva, Wiebe en Gossen. Drie inspirerende en gedreven mensen die Drenthe graag duurzamer willen maken door anders om te gaan met ons voedsel.
  3. Een energieneutraal dorp in Drenthe: Ansen. Het Drentse Ansen met 300 inwoners heeft een grote ambitie: Ansen energieneutraal in 2020! Een van de grootste projecten tot nu toe is de plaatsing van ca 600 zonnepanelen op de nieuwe veestalling. Een mooi voorbeeld van werken aan Energieneutraal Drenthe.
  4. Boer Sil uit Dwingeloo: een boer met groene idealen. Sil Oostendorp teelt zijn groenten en granen zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Zijn bloemrijke graanpercelen zijn een paradijs voor bijen, vlinders, zoogdieren en vogels. Zo draagt hij bij aan een Natuurlijk Drenthe.
  5. Wandeling door Ter Horsterzand met boswachter van Staatsbosbeheer. Kom meer te weten over het bijzondere landschap van dit gebied. Hoe is dit landschap ontstaan, wat zijn kenmerkende structuren en landschapselementen en welke flora en fauna kun je spotten in dit gebied. Laat je meevoeren door Mooi Drenthe.
  6. Borrel bij Taribush. We sluiten af bij Taribush, een inspirerende locatie met zeer enthousiaste medewerkers. Kamp de Marke ligt in het stiltegebied van Nationaal Park Dwingelderveld, onderdeel van Natura 2000. Aan de rand van het bos, met een prachtig uitzicht over de velden.

Ga je mee? Meld je aan via het aanmeldformulier.

Wees er snel bij, want aantal deelnemers is beperkt (deelname is gratis). Doe je lievelingstrui aan! De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar weer vele honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag (2 februari 2018). Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Doe daarom op 2 februari je lievelingstrui aan, zo steunen we deze landelijke actie!

 

Voor meer informatie
Neem contact op met Judith Boekel, Communicatieadviseur (j.boekel@nmfdrenthe.nl of 0592-311150).

aanmelden nieuwsbrief