Energiecoach

Praktisch advies

De energiecoaches gaan onder leiding van een lokale energiecoöperaties woningbezoeken afleggen in de gemeente. Tijdens zo’n bezoek brengt de coach het energieverbruik in kaart. Waar lekt energie weg? Hoe kan men snel besparen op de energiekosten? Het gaat hier niet om een officieel energie prestatieadvies of labeladvies, maar om een eerste inventarisatie. De energiecoach geeft naar aanleiding van deze inventarisatie praktische tips en adviezen voor een lagere energierekening. Ook geeft de coach actuele informatie over de collectieve inkoop van zonnepanelen en/of isolatie, georganiseerd door de lokale energiecoöperaties.

Opleiding

De energiecoaches worden opgeleid door de ervaren energieadviseur Anita Speelman van ZuinigWonen. De opleiding van deze energiecoaches komt voort uit een samenwerkingsproject van het Drents Energieloket, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en de lokale energiecoöperaties. De opleiding is mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.

Naar verwachting begint de training eind maart / begin april 2019

Meld je aan

De Drentse Kei coördineert de opleidingen voor de verschillende lokale energie coöperaties. Bent u geïnteresseerd om in uw regio bewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning? Meld u zich dan aan via ons e-mailadres energiecoach@drentsekei.nl.