Agenda

 

18-10-2017

Woensdag 18 oktober 2017, van 19.30 – 21.30 uur.
Locatie: Provinciehuis Drenthe, Westerbrink 1 in Assen.

Graag nodigt de Energiewerkplaats Drenthe u uit voor een informatieavond over de nieuwe provinciale subsidieregeling voor Drentse Energie-initiatieven. Tijdens deze avond presenteren we tevens de uitkomsten van het onderzoek van de Hanzehogeschool naar Lokale Energie-initiatieven in Drenthe. Bovendien brengen we u op de hoogte van het aanbod van de recent opgerichte ‘Energiewerkplaats Drenthe’, een samenwerkingsverband van vijf organisaties die Drentse energie-initiatieven ondersteunen.

Het programma:
19.00   Inloop met koffie/thee
19.30   Welkom door Charles Hussels (Provincie Drenthe)
19.40   Wat is en wie zijn de Energiewerkplaats Drenthe (Christiaan Teule)
19.50   Presentatie onderzoeksresultaten Hanze Hogeschool (Carina Wiekens)
20.15   Informatiesessie over de subsidieregeling (Gert Jan Evers):
> Wie komt in aanmerking?
> Wat zijn de voorwaarden?
> Hoe moet de subsidie worden aangevraagd?
> Wat is de rol van de Energiewerkplaats Drenthe?
20.45   Aanbieding ‘Handboek Postcoderoos Drenthe’ (Christiaan Teule)
21.00   Afsluitende netwerkborrel

In verband met de catering en de inrichting van de zaal horen we graag of u aanwezig bent. U kunt zich tot uiterlijk maandag 16 oktober aanmelden via dit formulier.
Kent u mensen of initiatieven die mogelijk geïnteresseerd zijn in deze bijeenkomst? Stuurt u deze uitnodiging dan gerust door.

09-11-2017
Dé plek voor innovaties en een volgende stap in de energietransitie. Wat u kunt verwachten? Een dag waarop we samen met bedrijven, overheden en instellingen uit de drie noordelijke provincies zelf de regie pakken, concrete afspraken maken, elkaar inspireren en de regio als koploper op de kaart te zetten. Zet de Klimaattop Noord NL op 9 november 2017 in het Energy Academy gebouw in Groningen in je agenda en meld je aan via deze link
17-11-2017
Op 17 november vindt het Evenement HIER opgewekt 2017 plaats: hét evenement voor en door lokaal duurzaam. Met ruim 900 bezoekers en meer dan dertig sessies verdeeld over negen thema’s is het evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland. Dit jaar vindt het evenement in Bussum plaats. We nodigen je van harte uit om bij dit Evenement aanwezig te zijn. Zet je het in je agenda en meld je aan! lees verder via deze link.